το ΤριζΟνι

Άρθρα

Chelsea Wolfe

2015: Χρονιά Chelsea Wolfe
Αύγουστος: Μήνας Chelsea Wolfe
Παρασκευή: Ημέρα Chelsea Wolfe

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος της Chelsea Wolfe και μας έκανε να αναθεωρήσουμε την άποψή μας για πολλά πράγματα, πόσο μάλλον για την κόλαση………!!!!!!!!!!!  Και εξηγώ. Εμείς ξέραμε, κατά τα λεγόμενα του Δάντη, πως η κόλαση βρίσκεται κάτω από το έδαφος και αποτελείται από εννέα ομόκεντρους κύκλους οι οποίοι στενεύουν διαδοχικά καθώς κινείται κανείς κατηφορικά.

Η Chelsea Wolfe στο νέο της άλμπουμ με τίτλο “Abyss” μας τους έκανε τους κύκλους της κόλασης έντεκα – καθώς περιέχει έντεκα τραγούδια – και την τοποθετεί επί της γης.

Τί να πεις τώρα !

Ας πάρουμε κι εμείς λοιπόν τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στον κόσμο της κυρίας Wolfe. Ξεκινάμε το μικρό μας ταξίδι από την αγαπημένη της οδό, την “οδός σκοτάδι”  και κατηφορίζουμε προς αυτή σιγά σιγά αλλά προσεκτικά!

Σκοτάδι, σκοτάδι, σκοτάδι, παντού σκοτάδι. Ήχοι από ένα σύμπαν που μόλις δημιουργείται. Φωνές. Παντού φωνές, φωνές και κραυγές που μας αναγγέλλουν την ανάδυσή της από τον πάτο της Αβύσσου στο φως. Η Wolfe σπάει τις αλυσίδες της και αποδρά. Περιφέρεται ελεύθερα και μας αποκαλύπτει τα μυστήρια της ζωής. Δεν φοβάται τις σκιές γιατί αποδεικνύουν ότι κάπου υπάρχει φως. Συνθέτει τραγούδια στον Χώρο και στον Χρόνο. Βρίσκει συνοδοιπόρους, επικοινωνούν με ειλικρίνεια και κοιτάνε τον ήλιο κατάματα, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να ΄ναι συνέχεια νύχτα, λύπη, φόβος και οργή.

Ένας δίσκος που ακούγεται με έντεκα αναπνοές, με κλειστά μάτια για να μπορέσεις να ακούσεις την ομορφιά των ψιθύρων και με ανοιχτά αυτιά για να μπορέσεις να δεις το μοναχικό σκοτάδι. Στίχοι που ξεχύνονται και σε γκρεμοτσακίζουν από τις σκάλες, μελωδίες που φυτρώνουν στο κορμί σου, στεναγμοί που σου σφίγγουν τον λαιμό, ανάσες που σε αγκαλιάζουν. Έντεκα διαμάντια από χιόνι που πέφτουν από τον ουρανό.

Η νεράιδα Chelsea Wolfe σε πολιορκεί με συναισθήματα, πολύ καλά κρυμμένα χρόνια τώρα, που σε κατατροπώνουν, σε πολιορκούν και σε εγκλωβίζουν. Σε οδηγεί στην καταστροφή αλλά και στην λύτρωση. Φιλοξενεί τα πνεύματα της φύσης και φιλοδοξεί με αυτό το άλμπουμ να αναπαραστήσει “την κατάσταση όπου ενώ ονειρεύεσαι, ξυπνάς φευγαλέα και ξανακοιμάσαι αμέσως, πέφτοντας πάλι στο ίδιο όνειρο, βουλιάζοντας στο υποσυνείδητο”, όπως εξήγησε η ίδια στο Rolling Stone.   Και όλα αυτά με έμπνευση και μέσα από μια μαγευτική ατμόσφαιρα που σου την προσφέρει απλόχερα με την βοήθεια του Mike Sulivan των Russian Circles, που παίζει εδώ κιθάρα, και του παραγωγού των St.VincentJohn Congleton.  

Υ.Γ : Η Chelsea Wolfe μας προσφέρει ένα καταφύγιο μέσα στον κυκλώνα.

Υ.Γ : Να φυτέψεις κισσό και να τρυγήσεις μέλι.

Αντίο.

Γ.Ζ.