το ΤριζΟνι

Μουσική

Η Τέχνη του Πάθους

Για άλλους τα πάθη σχετίζονται με την αδυναμία και για άλλους με την απόλαυση. Η αλήθεια βρίσκεται – όπως σχεδόν πάντα – κάπου στη…. μέση. Γιατί όλα τα πάθη έχουν στη ρίζα τους μια γεύση απόλαυσης αλλά πολλές φορές, η λαχτάρα να τη »ρουφήξει» κανείς ξεφεύγει από το μέτρο και αποκτά το χαρακτήρα της εμμονής. Τότε συνηθίζουμε να λέμε πως κάποιος παθιάζεται μ’ ένα συγκεκριμένο στοιχείο, που αποτελεί το …. αντικείμενο του πάθους του.

Read More »

Chelsea Wolfe

2015: Χρονιά Chelsea Wolfe
Αύγουστος: Μήνας Chelsea Wolfe
Παρασκευή: Ημέρα Chelsea Wolfe

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος της Chelsea Wolfe και μας έκανε να αναθεωρήσουμε την άποψή μας για πολλά πράγματα, πόσο μάλλον για την κόλαση………!!!!!!!!!!! Και εξηγώ. Εμείς ξέραμε, κατά τα λεγόμενα του Δάντη, πως η κόλαση βρίσκεται κάτω από το έδαφος και αποτελείται από εννέα ομόκεντρους κύκλους οι οποίοι στενεύουν διαδοχικά καθώς κινείται κανείς κατηφορικά.

Read More »

Wooden Shjips

Τα τρία πιο λαμπερά σώματα στο νυχτερινό ουρανό είναι η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Δίας. Όταν ευθυγραμμιστούν δημιουργούν ένα μοναδικό υπερθέαμα το οποίο ονομάζεται Wooden Shjips. Αυτή η πλανητική ευθυγράμμιση ξεκίνησε το έτος 2006 και μας χάρισε στην πορεία υπερφυσικά φαινόμενα, όπως το 2007 τον ομώνυμο δίσκο των ‘’Wooden Shjips’’, το 2008 το ‘’Vol. 1’’, το 2009 το ‘’Dos’’, το 2010 το ‘’Vol. 2’’, το 2011 το ‘’West’’, το 2013 το ‘’Back to Land’’ και ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια αυτό το φαινόμενο.

Read More »

Courtney Barnett

Χαιρετούμε την Αυστραλία και την πολιτιστική της Μελβούρνη. Χαιρετούμε τους αυτόχθονες Αβορίγινές της, τα μαρσιποφόρα ‘’Κοάλα’’ της και τα γλυκύτατα Γολαρού, όπως λέγονται στην γλώσσα τον ιθαγενών ή – όπως είναι ευρέως γνωστά – ‘’Καν γκου ρο’’ που σημαίνει (πάνω-κάτω)

Read More »

Savages

Έχω μια ιστοριούλα να σας πω για τέσσερις τύπισσες από το όμορφο και μελαγχολικό Λονδίνο μιας και μας επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες και μας παρουσίασαν την δουλειά τους στο Plissken Festival, ένα φιλόδοξο φεστιβάλ που γίνεται εν μέσω κρίσης και κατάφερε να μπει στις σελίδες μιας από τις πιο έγκυρες εφημερίδες παγκοσμίως. Σταματήστε λοιπόν τις γκρίνιες και την μιζέρια γιατί κάτω από τον γαλάζιο ουρανό της χώρας μας μπορούμε να κάνουμε πράματα και θάματα. Στο θέμα μας όμως.

Read More »